Coaching pentru echipe

Toate proiectele noastre de coaching pentru echipe sunt create special pe intențiile și obiectivele clientului

De multe ori, clienții care vor să facă coaching pentru echipe, sunt cei care au intenția de a-și consolida echipele, printr-o abordare diferită, inedită, care nu este ”o altă întâlnire plictisitoare de lucru în echipă”. Când vin la noi, ne cer să avem sesiuni de lucru în care să abordăm temele relevante pentru ei, în care să-și clarifice obiectivele, să întărească angajamentele colaborative, să definească acțiuni concrete pentru a merge înainte, cu mai multă energie pozitivă, eficacitate și rezultate sustenabile.

Conchingul pentru echipe este de ajutor atunci când vrei să îți atingi obiectivele

Coachingul pentru echipe poate fi ca picătura de ulei, pe o mașină bine condusă. Chiar dacă ai cei mai buni oameni, uneori e nevoie de puțin ajutor ca echipa să își atingă potențialul maxim. ”Succesul unei echipe este determinat de modul în care reușește să acționeze ca un întreg. Poți să ai cei mai buni oameni, însă dacă ei nu acționează împreună, clubul tău nu face doi bani.” Babe Ruth

Comunitatea Solution Surfers Romania

Abordarea Solution Focus de coaching pentru echipe:

Toate proiectele noastre de coaching pentru echipe sunt create special pe intențiile și obiectivele clientului. Pentru a fi cât mai eficienți, începem prin a discuta cu membrii echipei, adresând întrebări, precum: Care este locul tău în această echipă? Ce apreciezi cel mai mult la echipa ta? Care crezi că este contribuția ta cea mai importantă? Care este viziunea ta pentru viitorul echipei? Care crezi că sunt cele mai mari provocări și ce crezi că poate fi îmbunătățit?

Pe baza informațiilor primite, creăm o sesiune sau o serie de sesiuni de coaching, în care ne focalizăm pe întrebările specifice și nevoile echipei. Avem în vedere să alegem cu atenție interacțiuni și instrumente specifice nevoilor clientului, care să aducă valoare maximă pentru toți membrii echipei.

Sesiunile de coaching Solution Focus pentru echipe, pot include unele dintre următoarele elemente:

  • Împărtășirea și analizarea poveștilor de succes;
  • Construirea unui viitor dorit comun;
  • Recunoașterea factorilor importanți care conduc la succes;
  • Evaluarea punctelor forte, a talentelor și resurselor echipei;
  • Definirea semnelor care arată progresul și pașii de urmat.

Creăm împreună un spațiu de lucru profund și destins, în care abordăm situațiile provocatoare cu care se confruntă echipa și în care membrii echipei deprind noi abilități și capătă apreciere pentru colegii lor de echipă.

Progres sustenabil

Încă de la prima sesiune, echipa primește uneltele necesare și energia potrivită pentru a face acțiunile necesare și a merge înainte. În sesiunile de urmărire a procesului, sprijinim echipa să analizeze progresul făcut, să identifice care sunt următorii pași de făcut și să creeze schimbările sustenabile necesare.

Articole despre coachingul pentru echipe:

Un proiect de coaching inedit, cu succes răsunător

Am fost aleși să oferim acest workshop de coaching, datorită experienței noastre îndelungate, expertizei extraordinare pe care o avem în consultanță de management, training și coaching individual și de echipe, precum și abordării noastre practice de lucru, concentrată pe soluții…

Coaching de echipă: nu, mulțumesc!

Atunci când vrem să îmbunătățim o situație, putem să discutăm despre problemă (despre ce nu se dorește) sau putem să discutăm despre cum vrem să arate lucrurile în viitor (despre ce se dorește). Putem rezolva problema mult mai rapid, atunci când întâi vedem și apreciem ce funcționează deja bine…