Training și consultanță de management

Intervențiile noastre au o abordare unică, orientată întotdeauna către soluții

Suntem gata să îți oferim facilitarea de care ai nevoie, creată special pentru nevoile tale, indiferent de nivelul sau dimensiunea proiectului pe care îl conduci. Până acum, ne-am adus o contribuție valoroasă pentru proiecte diverse, printre care:

 • Strategii pentru board level sau echipe de conducere
 • Evenimente de consolidare ale echipelor – team building events
 • Întâlniri regionale sau naționale
 • Întâlniri departamentale
 • Sesiuni de dezvoltare pentru echipe și proiecte.

De ce Solutionsurfers?

 • Suntem experți în a crea structura potrivită, acțiunile de succes și spațiul care să te susțină să găsești cele mai bune soluții
 • Avem experiență în managementul de linie și înțelegem realitatea și dinamicile complexe ale structurilor matriceale organizaționale
 • Avem expertiză extinsă și un portofoliu variat de facilitare, training și consultanță pentru multe tipuri afaceri și proiecte din culturi diferite
Scoala de Coaching Solution Surfers PURE BRIEF Coaching Training

Facilităm proiecte complexe sau evenimente:

Implicarea noastră poate fi integrată într-o serie de evenimente diferite sau putem conduce întregul proces al proiectului. Intervențiile noastre au o abordare unică, orientată întotdeauna către soluții. Primul pas pe care-l facem, este să avem o întâlnire pentru a clarifica foarte bine scopul și intențiile pentru care dorești să colaborăm. Pentru proiectele mai complexe, e posibil să fie necesare mai multe întâlniri și discuții, individuale și de grup. Apoi, construim un proces simplu, pentru a te susține să:

 • Dezvolți cea mai clară și posibilă imagine a succesului, așa cum îl vezi tu
 • Identifici și să construiești pe ceea ce funcționează deja și pe resursele de care dispui
 • Stabilești pașii pe care urmează să îi faci, pentru a te îndrepta spre direcția aleasă.

Sesiuni strategice – Întâlniri ale echipelor – Evenimente pentru echipe

Întâlnirile stau la baza coordonării unei afaceri. Ele pot avea ca scop consolidarea echipelor dintr-o corporație, prin dezvoltarea strategiilor la nivel de conducere, coordonarea anumitor proiecte sau întâlniri practice de lucru între departamente. În cadrul întâlnirilor de lucru se iau deciziile importante, se împărtășesc informații, se dezvoltă echipele și se fac progrese. 

Știm că nu există întâlniri de lucru perfecte. Însă, credem cu tărie că ele pot fi organizate astfel încât să miște lucrurile înainte în mod eficient, evident și cu mai mare ușurință și bucurie.

Din experiență, putem spune că oamenii care participă la întâlnirile facilitate de noi, sunt la final mai pozitivi, mai motivați și mai deschiși la colaborare. Cei mai mulți spun la final: ”Acesta a fost cel mai bun mod în care mi-am putut imagina că aș putea să îmi petrec timpul!”.

STUDII DE CAZ

Te invităm să parcurgi studiile de caz realizate după proiectele în care ne-am implicat. Și, dacă vei alege să lucrezi cu noi, te asigurăm că vei descoperi cât de uimitoare este metoda Solution Focus și abordarea pe care noi, cei de la Solutiosurfers o avem!

Am fost invitați să facilităm întrunirea de o zi a consiliului de conducere a unei companii multinaționale de asigurări, pentru a-i ajuta pe membrii acestuia să se integreze și să se înțeleagă mai bine. Rezultatele pe care le doreau, erau să aibă întâlniri mai eficiente și să realizeze o mai bună planificare a obiectivelor strategice.

Facilitarea includea intervievarea fiecărui membru al consiliului, pentru a descoperi ce apreciau și ce considerau că mergea bine în cadrul organizației și între ei. Am prezentat întregului grup un rezumat al acestor discuții, cu scopul de a le focaliza atenția pe ceea ce mergea bine deja. Apoi, am avut diverse intervenții pentru a-i sprijini să discute și să se pună de acord pentru pașii ce trebuiau făcuți pentru a merge în direcția aleasă.

Această facilitare de o zi a fost un succes. Am fost invitați ulterior, să implementăm această abordare la nivelul următor de conducere.

Suntem siguri că putem să te ajutăm și pe tine să faci pași importanți către obiectivul pe care-l urmărești.

Pentru acest proiect, am facilitat o parte din întâlnirea de două zile a directorilor financiari regionali, pentru a-i ajuta să identifice modalități noi de a a avea un impact mai mare în cadrul organizației și cum să se raporteze unii la alții ca și cum ar fi parteneri în afacere.

Am facilitat un workshop de 4 ore pentru acești directori financiari din Europa, Orientul Mijlociu și Africa și ulterior, am fost invitați să îl oferim în cadrul aceleiași organizații și pentru echipele lor din Asia-Pacific și cele două Americi.

Am facilitat o zi întreagă pentru toți membrii unui departament al unei bănci internaționale, care a avut ca obiectiv strategia lor anuală de dezvoltare.

Pentru acest proiect, am lucrat cu echipa de conducere și cu membrii biroului de la sediul central al companiei. Rolul nostru a fost de a-i susține să clarifice direcția pe care doreau să o urmeze cu afacerea pe care o conduc.

Articole despre coachingul pentru echipe:

Un proiect de coaching inedit, cu succes răsunător

Am fost aleși să oferim acest workshop de coaching, datorită experienței noastre îndelungate, expertizei extraordinare pe care o avem în consultanță de management, training și coaching individual și de echipe, precum și abordării noastre practice de lucru, concentrată pe soluții…

Coaching de echipă: nu, mulțumesc!

Atunci când vrem să îmbunătățim o situație, putem să discutăm despre problemă (despre ce nu se dorește) sau putem să discutăm despre cum vrem să arate lucrurile în viitor (despre ce se dorește). Putem rezolva problema mult mai rapid, atunci când întâi vedem și apreciem ce funcționează deja bine…