Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Retreat de constelații sistemice, Mai 2024

mai 31 @ 6:00 pm iunie 2 @ 6:00 pm

Suntem încântați să vă invităm la retreat-ul transformator de constelații sistemice, în zona spectaculoasă a munților din satul Peștera, în apropiere de Brașov, România.

Este o oportunitate să vă accesați potențialul de vindecare și de eliberare, deoarece constelațiile sistemice oferă o abordare unică pentru a descoperi și rezolva probleme adânc înrădăcinate. Experimentați puterea acestei modalități de transformare într-un mediu hrănitor și conectați-vă cu oameni interesați de dezvoltare personală, bunăstare și reînnoire.

Acest retreat este conceput pentru a oferi o experiență holistică care hrănește mintea, corpul și spiritul. Pe lângă sesiunile de constelații, vom avea și timp pentru plimbări în natură, liniște, contemplare pentru a vă spori starea generală de bine.

Nu este nevoie de o experiență anterioară în lucrul cu constelațiile, sunteți bineveniți să vă alăturați dacă simțiți că va fi benefic pentru voi. Veniți cu o minte deschisă și pregătiți pentru auto-explorare.


Constelația sistemică, cunoscută și sub numele de Constelația familială, este o abordare terapeutică și experiențială care își are originea în terapia de familie, dar care a fost aplicată în diverse domenii de dezvoltare personală și organizațională. Dezvoltată de psihoterapeutul german Bert Hellinger la sfârșitul secolului XX, această metodă se bazează pe înțelegerea faptului că oamenii sunt profund influențați de sistemele lor familiale și de alte sisteme sociale.

Principiile și componentele principale ale constelațiilor sistemice includ:

  • Perspectiva sistemică: Constelațiile sistemice operează dintr-o perspectivă sistemică, ceea ce înseamnă că ele consideră indivizii ca parte a unor sisteme mai mari (de exemplu, familia, organizația, comunitatea). Dinamica din cadrul acestor sisteme poate avea un impact asupra gândurilor, emoțiilor și comportamentelor unui individ.
  • Figuri reprezentative: Într-o sesiune tipică de constelații, participanții sunt aleși pentru a reprezenta elemente ale problemei sau întrebării clientului. Acești reprezentanți se află în poziții specifice în raport unii cu alții, creând o „hartă vie” care reprezintă dinamica sistemică în joc.
  • Ordinea iubirii: Bert Hellinger a identificat „Ordinea iubirii” care ghidează sistemele familiale sănătoase. Acestea includ principii precum apartenența, ierarhia și echilibrul. Constelațiile urmăresc să identifice și să rectifice întreruperile din această ordine pentru a restabili armonia.
  • Loialități și încurcături inconștiente: Constelațiile explorează loialitățile și încurcăturile inconștiente din cadrul unui sistem. Acestea pot implica probleme nerezolvate sau traume care afectează generațiile actuale. Prin scoaterea la lumină a acestor dinamici, oamenii pot obține informații și pot lucra pentru rezolvare.
  • Vindecare și rezolvare: Procesul urmărește să aducă vindecarea prin recunoașterea și respectarea experiențelor membrilor familiei, chiar și între generații. Prin descoperirea dinamicilor ascunse, oamenii pot găsi rezolvări și pot restabili echilibrul în cadrul sistemului.
  • Deși Constelația Familiei s-a concentrat inițial asupra sistemelor familiale, aceasta a fost adaptată pentru a fi utilizată în diverse contexte, inclusiv în dinamica organizațională, dezvoltarea personală și problemele comunității. Principiile pot fi aplicate în orice sistem în care relațiile joacă un rol semnificativ.
  • Învățarea experiențială și încorporată: Munca de constelație este adesea experiențială, implicând participanții la un nivel emoțional și intuitiv mai profund. Aranjamentul fizic al reprezentanților și natura experiențială a procesului pot duce la înțelegeri și schimbări profunde.

FACILITARE
Retreatul de Constelațiii Sistemice va fi facilitat de Dr. Petra Müller-Demary, care va ghida participanții pe întreg parcursul procesului. Sesiunile se vor desfășura în grupuri, metoda fiind cunoscută pentru capacitatea sa de a dezvălui dinamici ascunse, de a oferi claritate și de a oferi oportunități de vindecare și creștere.

Facilitator și PCC Coach, trainer și fondator al Solutionsurfers România, Dr. Petra Müller-Demary lucrează în domeniul dezvoltării personale de peste 20 de ani. A fost formată în constelații sistemice de către Matthias Varga von Kibbed și Insa Sparrer la Institutul Syst din Munchen, iar astăzi lucrează cu constelații sistemice atât în sesiuni individuale, cât și de grup.


PROGRAM
Vineri, 31 mai 2024 – duminică, 2 iunie 2024

Ora de sosire la Peștera va fi vineri, 31 mai, la ora 18:00.
Vom încheia retreat-ul duminică după-amiază, cu ceremonia de închidere.


PREȚ
Prețul pentru facilitare este de 200 de euro (plus TVA).

🎯 OFERTĂ SPECIALĂ
Înscrie-te și invită un prieten, care va primi 50% discount!


Prețul suplimentar va fi pentru:

Cazare (2 nopți, vineri și sâmbătă) = 400 ron/persoană.
Mâncare (cina de vineri + micul dejun, prânzul și cina de sâmbătă + prânzul de duminică) = 300 ron/persoană
Transport = cunoscând traficul pe DN1, vă recomandăm să veniți cu trenul și apoi cu taxiul din Predeal sau Brașov (în grup sau individual, după preferințe)


Pentru a vă asigura un loc la retreat, vă rugăm să ne contactați: demary@solutionsurfers.ro

Vă recomandăm să faceți înscrierea din timp, deoarece locurile sunt limitate.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la un weekend de autodescoperire, conectare și creștere în munți. Alăturați-vă unui grup minunat de oameni, în această călătorie spre o mai mare armonie și echilibru!

200€