Încarc Evenimente

Solution Focused Summer Retreat 2024

august 29 @ 5:00 pm septembrie 1 @ 2:00 pm

Devenită deja tradiție, întâlnirea anuală a comunității Solutionsurfers este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Sperăm să ne revedem cu mulți dintre voi la ”Solution Focused Summer Retreat 2024”, o întâlnire dedicată absolvenților și prietenilor Școlii de Coaching Solutionsurfers, cu multe interacțiuni semnificative axate pe soluții și resurse, susținere reciprocă și voie bună! 

Data: 29 august – 1 septembrie 2024
Locație: Peștera, jud. Brașov

***

Acest retreat este conceput pentru a oferi un mix unic de învățare, relaxare și aventură în împrejurimile frumoase din satul Peștera. Ghidați de instrumentele Solution Focus, vom debloca potențialități latente, ne vom reconecta cu aspectele pozitive ale vieții, ne vom bucura de calitatea discuțiilor de coaching focalizate pe soluții și resurse și de frumusețea peisajelor spectaculoase din jur. 

Instrumentele Solution Focus sunt recunoscute pentru puterea lor de a crea schimbări pozitive și pentru contribuția extraordinară la creșterea și dezvoltarea personală. Ele servesc drept ghid pentru navigarea eficientă prin provocările vieții, oferind claritate, menținând concentrarea, împuternicind, promovând colaborarea, facilitând acțiunea, încurajând flexibilitatea și sprijinind evaluarea. Acestea sunt resurse neprețuite pentru a conduce schimbări pozitive și a obține rezultatele dorite, printre care:

♦️Claritate: să-ți definești obiectivele, să identifici punctele forte și să articulezi rezultatele dorite. 

♦️Concentrare: Prin direcționarea atenției de la probleme către soluții, aceste instrumente te vor ajuta să te focalizezi asupra a ceea ce funcționează și a ceea ce poate fi îmbunătățit. Tehnici precum întrebările de scalare, întrebările miraculoase și găsirea excepțiilor te vor ajuta să te concentrezi asupra aspectelor pozitive și a posibilităților de schimbare.

♦️Responsabilizare: prin recunoașterea expertizei și experienței pe care o ai, a punctelor forte și a capacității tale de schimbare, vei dobândi un sentiment de autonomie și încredere în capacitatea ta extraordinară de a depăși provocările cu care te confrunți.

♦️Colaborarea: Multe instrumente axate pe soluții promovează colaborarea și co-crearea prin implicarea mai multor părți interesate în procesul de soluționare a problemelor. Tehnici precum grilele de scalare, brainstormingul axat pe soluții și dialogul apreciativ încurajează participarea, implicarea și rezolvarea împreună a problemelor.

♦️Orientate spre acțiune: Aceste instrumente sunt orientate spre acțiune, concentrându-se pe identificarea pașilor acționabili și pe punerea în aplicare a unor soluții practice. Fie că este vorba de planificarea acțiunii, de stabilirea obiectivelor sau de proiectarea de acțiuni, instrumentele Solution Focus te vor ajuta să faci pași concreți către rezultatele dorite.

♦️Flexibilitate: Instrumentele Solution Focus sunt adaptabile la o varietate de contexte, situații și provocări. Ele pot fi adaptate pentru a satisface nevoile și preferințele tale unice (precum și a echipei și/sau organizației din care faci parte), ceea ce le face să fie ghiduri versatile pentru a naviga prin schimbare și incertitudine.

♦️Evaluare: În cele din urmă, instrumentele axate pe soluții sprijină evaluarea și reflecția continuă, încurajându-te să îți evaluezi progresul, să sărbătorești succesele și să înveți din eșecuri. 

♦️Comunitate: comunitatea Solutionsurfers este un ecosistem de susținere, care oferă încurajare, învățare, oportunități de networking, resurse, feedback, împuternicire și susținere tuturor celor care doresc să se dezvolte personal și profesional. Făcând parte din această comunitate, creștem împreună și putem avea impactul pozitiv pe care ni-l dorim!

***

Iată la ce ne-am propus:
🌿 Ateliere de lucru Solution Focus și discuții conduse de coachi, mentori, facilitatori experimentați, axați pe soluții. O ocazie să explorați noi tehnici, să împărtășiți idei și să aprofundați-vă înțelegerea principiilor axate pe soluții.

🌿 Conversații semnificative cu persoane cu aceeași mentalitate care vă împărtășesc pasiunea pentru Solution Focus coaching și dezvoltare personală și profesională. 

🌿 Construim relații de durată, facem schimb de idei și ne sprijinim reciproc în călătoria noastră de creștere.

🌿 Reconectarea cu natura și scufundare în frumusețea naturală uluitoare a satului Peștera, cu plimbări prin poienile din sat, drumeții montane și activități în aer liber. O adevărată recalibrare pentru minte, corp și spirit.

🌿 Bucurie, soare și voie bună. Creăm împreună amintiri frumoase, râdem și ne relaxăm într-o atmosferă pozitivă, destinsă și primitoare. Este o oportunitate de a vă reîncărca, de a vă reorienta și de a vă întoarce acasă cu inspirație și energie!

***

Abia așteptăm să ne revedem la ”Solution Focused Summer Retreat 2024” în Peștera! 🌞🌿🌲🌤️🏔️💕